Tyrex Eco Autoservice
 
Tyrex Eco Autoservice
076 - 205 99 90

Tyrex product zoeken

Vul hieronder uw kenteken zodat het juist product voor uw auto kan worden gevonden.

Waarom mijn kenteken?

Autolampen

Zien en gezien geworden is waar het bij autorijden om draait. Goedwerkende lampen zijn daarom onmisbaar. Zijn ze kapot of toe aan vervanging? Kom langs bij Tyrex. Onze garage heeft lampen in alle soorten en maarten. Omdat wij alleen monteren met lampjes van het topmerk Osram (1e montage) en private label Colax ben je gegarandeerd van de beste kwaliteit.

Waar je vroeger misschien vrij gemakkelijk een autolamp kon vervangen, is dat tegenwoordig iets moeilijker. Bij de wagens van nu moet je vaak eerst wat onderdelen demonteren om bij het lampje te kunnen. Lastig he? Dat begrijpen we zeker. Gelukkig weten onze monteurs van aanpakken. Ze nemen je de rompslomp graag uit handen. 

Mocht je toch zelf een lamp willen vervangen, hou dan even rekening met deze punten:

  • Er bestaan 4 typen lampjes. We hebben het hier over gewone, halogeen-, led- en xenonlampjes. De 2 laatstgenoemden kun je zelf niet vervangen.
  • Vervang alleen lampjes wanneer je auto een tijdje stil heeft gestaan. Je hebt je vingers zo verbrand.
  • Koplamp vervangen? Deze heeft een standaardmaat, bijv. H1, H4 of H7. In het instructieboekje van je auto staat meer informatie over jouw auto.
  • Een lampje moet er goed inzitten om niemand te verblinden. Voer na het monteren daarom altijd een controle uit.
  • Je doet er verstandig aan om geen xenonlampen te monteren in een koplamp die daar niet voor gemaakt is. Deze lampen passen niet bij de reflector. Hierdoor krijg je een verblindend effect.
  • Pak een halogeenlampje vast bij de voet en níet bij het glas. Vette vingers kunnen inbranden en een zwarte aanslag geven. De lamp geeft hierdoor minder licht

Tip: controleer je verlichting 1 keer per maand!

Zo nu en dan doe je er verstandig aan om de verlichting zelf even te controleren. Dat kun je doen met bijvoorbeeld je buurman erbij. Terwijl jij de lampen aanzet kan een tweede persoon met je meekijken of ze branden. Wil je het toch zelf doen? Schijn dan op een raam en let op de weerspiegeling. We raden je aan om 1 keer per maand te testen.

Tyrex Eco Autoservice
© 2024 Tyrex Eco Autoservice, alle rechten voorbehouden. Privacy verklaring en Disclaimer
Tyrex Eco Autoservice