Tyrex Eco Autoservice
 
Tyrex Eco Autoservice
076 - 205 99 90

Tyrex All-in APK keuring

Vul je kenteken in en controleer direct jouw APK-vervaldatum.

Waarom mijn kenteken?

Auto keuren

Het is bij wet verplicht om je auto zo nu en dan te laten keuren. Deze Algemeen Periodieke Keuring (APK) wordt verricht door een zogeheten keurmeester. Hij neemt je wagen van a tot z onder de loep en bepaalt of jouw auto weer de weg op mag.

Je kunt je auto al 2 maanden voor de APK-vervaldatum laten checken. Hoe vaak je dit precies moet doen, verschilt per auto. Belangrijke factoren zijn leeftijd en type brandstof. Vul hieronder jouw kentekennummer in om de vervaldatum van je auto te checken. 

Wanneer kan ik mijn auto APK laten keuren?

Je kunt je wagen twee maanden voor het verstrijken van de vervaldatum APK laten keuren. Bij Tyrex ben je verzekerd van kwaliteit en transparantie. Onze technici repareren niets zonder jouw toestemming. Als er iets loos is, krijg je altijd vooraf een prijsopgave, inclusief de foto’s van onze bevindingen. Bij Tyrex vinden we het namelijk belangrijk om de klant zo goed mogelijk te informeren. Bij ons sta je achteraf dus nooit voor vervelende verrassingen! 

Plan vandaag nog een afspraak voor je APK-keuring en wacht er niet te lang mee. Je riskeert namelijk een fikse boete als je APK-vervaldatum is verlopen en je auto nog niet is goedgekeurd. Verzekeraars keren op dat moment ook helemaal niets uit.

Combineer je APK-keuring met een beurt om nog meer geld te besparen. Lees hieronder wat de mogelijkheden zijn. Een APK-keuring bij Tyrex kost €39,95.

Combineren met onderhoud

Omdat de APK-keuring maar een momentopname is, blijft de kans op pech altijd aanwezig. Veel van onze klanten kiezen er daarom voor om een APK te combineren met een onderhoudsbeurt. Dit bespaart je tijd en geld, bij een APK met een grote beurt is de APK in dat geval gratis!

APK + grote beurt

Laat je auto uitgebreid onder de loep nemen en kies voor een grote beurt bij Tyrex. Onze gekwalificeerde monteurs controleren je wagen op 95 belangrijke punten. Zo kijken we bijvoorbeeld naar de staat van je remsysteem en de conditie van je filters. Ook vullen we de ruitensproeier- en koelvloeistof bij. Omdat transparantie bij ons voorop staat, krijg je altijd een inspectieformulier mee naar huis. Zo kun je precies nalopen wat we hebben gedaan en weet je precies hoe jouw auto er voor staat. 

Je auto is meestal toe aan een grote beurt na 2 jaar of na 30.000 kilometer. De meeste wagens geven zelf een melding op het dashboard als het zover is.

Nog wat andere dingen die we voor je doen bij een grote beurt:

 • filters en bougies checken
 • controleren van je accu en schokdempers
 • kijken of je distributieriem vervangen moet worden

Bij Tyrex heb je een grote beurt vanaf €346,-. Helaas kunnen de prijzen van onderhoudsbeurten per auto sterk verschillen. Dit komt doordat de prijs van een onderhoudsbeurt afhangt van het soort olie dat je auto nodig heeft in combinatie met het aantal cilinders. 

APK + kleine beurt

Voorkom dure reparaties en laat je auto regelmatig controleren door onze gekwalificeerde monteurs. Een onderhoudsbeurt voor je wagen mag om de zoveel tijd niet ontbreken. Met een kleine beurt checken we je auto op meer dan 25 onderdelen en worden al je vloeistoffen bijgevuld. Zo kun jij weer veilig de weg op en hoeft je portemonnee voorlopig niet meer van de knip. De stelregel is dat je auto een kleine beurt nodig heeft na 1 jaar of na 15.000 kilometer.

Bij een kleine onderhoudsbeurt controleren we je auto op bijvoorbeeld de banden, uitlaat, schokdempers, remmen, filters en ruitenwissers. Een kleine beurt heb je bij Tyrex al vanaf €265,- euro. Helaas kunnen de prijzen van onderhoudsbeurten per auto sterk verschillen. Dit komt doordat de prijs van een onderhoudsbeurt afhangt van het soort olie dat je auto nodig heeft in combinatie met het aantal cilinders. 

APK + merkbeurt

Met een merkbeurt inspecteren we je auto precies volgens de fabrieksspecificaties. Hierdoor hoef je niet per se langs bij de dealer om toch te genieten van alle voordelen. Ook na een onderhoudsbeurt van onze gecertifieerde monteurs blijft jouw fabrieksgarantie dus gewoon geldig. We raden je aan om altijd voor een merkbeurt te kiezen als je auto nog fabrieksgarantie heeft, jonger is dan 5 jaar of meer dan 15.000 kilometer per jaar loopt.

Omdat we volgens de fabrieksspecificaties van het betreffende automerk werken, zijn ook de onderdelen die we vervangen of repareren van originele makelij. Dus kom je met een Audi, dan krijg je ook weer typische Audi-onderdelen teruggeplaatst. Tyrex kan onderhoudsbeurten verrichten voor elk merk. Klein en groot. 

Omdat Tyrex je nooit voor verrassingen laat staan, geven we je vooraf altijd een prijsopgave. Die is op maat gemaakt en dus helemaal toegespitst op jouw auto. Ook van alle eventuele bijkomende kosten word je eerst op de hoogte gesteld. Wij veranderen niets aan jouw auto, zolang jij ons geen toestemming geeft!

Werkwijze

Veiligheid en milieu staan bij de keurmeester voorop. Tijdens een APK controleert hij je auto aan de hand van een lijst punten die te maken hebben met deze aspecten. We zetten ze even voor je op een rijtje: 

Verkeersveiligheid:

 • wielophanging
 • schokdempers
 • carrosserie
 • verlichting
 • stuurinrichting
 • banden
 • remmen

Milieu:

 • uitlezen EOBD-systeem (auto’s toegelaten vanaf 1 januari 2006)
 • roetmeting (auto’s toegelaten voor 1 januari 2006 en LPG)
 • viergasmeting (auto’s toegelaten voor 1 januari 2006 en LPG)

Met een roet- en viergasmeting wordt gecontroleerd of de uitstoot van je uitlaatgassen binen de daarvoor gestelde percentage blijft. Soms kan het gebeuren dat deze metingen ook worden verricht bij auto’s die zijn toegelaten vanaf 1 januari 2006. Dit wordt gedaan als het uitlezen van een EOBD-systeem een negatieve uitslag heeft.

Kan ik op mijn auto wachten terwijl jullie mijn auto keuren?

Een APK-keuring duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. Als we bepaalde dingen moeten repareren om je auto door de keuring te laten komen, kan het iets langer duren. Voor we iets doen, vragen we je uiteraard eerst om je toestemming.

Wachten tot je wagen is geinspecteerd is bij Tyrex gelukkig geen straf met naast ons een zeer aangemane SUBWAY® vestiging. Je krijgt daar van ons wat te drinken en je hebt er gratis WiFi.

Steekproef RDW kan duur APK verlengen

Soms kan het gebeuren dat de RDW een steekproef komt uitvoeren. Deze herkeuring door de RDW moet binnen 90 minuten na de keuring worden aangevangen. Tot deze controle is afgerond, mag je auto de garage niet verlaten. De RDW verricht bij ongeveer 3% van de keuringen een steekproef. Onze keurmeester weet na zijn eigen inspectie of jouw auto is geselecteerd voor een herkeuring door de RDW.

Tyrex Eco Autoservice
© 2024 Tyrex Eco Autoservice, alle rechten voorbehouden. Privacy verklaring en Disclaimer
Tyrex Eco Autoservice