Tyrex Eco Autoservice
 
Tyrex Eco Autoservice
076 - 205 99 90

Tyrex product zoeken

Vul hieronder uw kenteken zodat het juist product voor uw auto kan worden gevonden.

Waarom mijn kenteken?

TPMS

Een TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) controleert je bandenspanning. Sinds 1 november 2014 moet elke nieuwe personenauto in de EU zo’n systeem hebben. Als je TPMS iets signaleert gaat er een waarschuwingslampje branden in je dashboard. Om een klapband te voorkomen willen we je aanraden om in dat geval meteen langs te komen voor een controle. De gekwalificeerde monteurs van Tyrex helpen je in een mum van tijd weer veilig de weg op!

Doorrijden met een te lage bandenspanning brengt verschillende risico’s met zich mee. Je remweg wordt hierdoor langer en de grip neemt af. Ook kunnen je banden oververhit raken met een klapband tot gevolg. Voorkom dit soort ongelukken en laat je banden dus op tijd checken door een van onze experts.

Maar ook de levensduur van je banden staat onder druk met een lage bandenspanning. Hierbij geldt de vuistregel dat 30% van de bandenspanning 50% meer slijtage betekent. Niet alleen jouw veiligheid, maar ook je portemonnee is dus gebaat bij actie.

Hoe werkt TPMS?

Om te beginnen heb je twee soorten TPMS: het directe en indirecte systeem. Bij een direct TMPS heeft elke band een sensor die de spanning en temperatuur meet. Deze sensoren zitten meestal verborgen achter het ventiel en kun je dus niet zien. De metingen die zij verrichten worden gelijk doorgegeven aan de elektronica van je auto.

Bij een indirect TPMS heb je geen sensoren in je banden. Je auto maakt namelijk gebruik van zijn eigen software om de bandenspanning te berekenen. Voorbeelden zijn het ESP of ABS.

Tyrex Eco Autoservice
© 2024 Tyrex Eco Autoservice, alle rechten voorbehouden. Privacy verklaring en Disclaimer
Tyrex Eco Autoservice