Tyrex Eco Autoservice
 
Tyrex Eco Autoservice
076 - 205 99 90

Tyrex product zoeken

Vul hieronder uw kenteken zodat het juist product voor uw auto kan worden gevonden.

Waarom mijn kenteken?

Distributieriem

Een nieuwe distributieriem nodig? Bij Tyrex ben je hiervoor aan het juiste adres. Onze monteurs kunnen het belang van een goede distributieriem niet vaak genoeg benadrukken. De distributieriem drijft de nokkenassen aan die op hun beurt weer de in- en uitlaatkleppen bedienen. Zonder dit proces zal ook je motor niet werken.

De distributieriem is gemaakt van sterk rubber/kunststof met daarin een extra versterking van trekdraden. Bij de meeste automodellen moet je dit auto-onderdeel om de 90.000 kilometer vervangen. Echter, dit interval is automerk en -type afhankelijk en zou je altijd bij onze serviceadviseurs na moeten vragen. Vervang je dit onderdeel niet op tijd en hij gaat stuk, dan riskeer je een behoorlijke schadepost aan je motorblok. Dergelijke reparaties staan te boek als zeer prijzig. Alleen al uit naam van je portemonnee willen we je daarom vragen om nooit te wachten met het vervangen van je distributieriem. Bij Tyrex monteren we riemen van het topmerk ContiTech. Je bent dus verzekerd van de beste kwaliteit. 

Het kan zijn dat je auto geen distributieriem, maar distributieketting heeft. Deze is gemaakt van gehard staal. De distributieketting is in principe onderhoudsvrij en hoeft vrijwel nooit vervangen te worden. Ook hiervoor geldt dat er soms uitzonderingen zijn voor bepaalde automerken en -modellen waarbij de distributieketting wél onderhouden moet worden.  

Tyrex Eco Autoservice
© 2024 Tyrex Eco Autoservice, alle rechten voorbehouden. Privacy verklaring en Disclaimer
Tyrex Eco Autoservice