Tyrex Eco Autoservice
 
Tyrex Eco Autoservice
076 - 205 99 90

Zoek in ons banden assortiment

Breedte
Hoogte
Inch
Snelheidsindex
SeizoenRunflat banden

Niemand staat graag aan de kant met een lekke autoband. Met een runflat band zal je zoiets niet overkomen. Door de versterkte zijkanten kun je ook met een lekke band doorrijden. Je wagen houdt dit ongeveer 80 kilometer vol.

Waarom zijn runflat banden zo speciaal?

Runflatbanden zijn speciaal gemaakt om bij een klapband het gewicht van je auto te kunnen dragen. Ook als er helemaal geen lucht meer in je wielen zit, brengt de runflat band je zonder problemen thuis. Of naar de garage natuurlijk, want ook die ijzersterke zijkanten hebben niet het eeuwige leven.

Gratis tip van ons aan jou: let goed op je snelheid bij een lekke band. Met runflatbanden mag je niet harder dan 80 kilometer per uur rijden.

Hoe weet ik of mijn runflatband lek is?

De runflat band is gekoppeld aan een ingebouwd waarschuwingssysteem waarvan het lichtje gaat branden als er iets mis is. Het alarm verschijnt gewoon in de display van je auto. Dat is wel zo handig, want het verschil tussen een lekke en normale band merk je met het blote oog nauwelijks.

Helaas kunnen niet alle auto’s op runflatbanden rijden. Het hebben van een ingebouwd waarschuwingssysteem (TPMS) is namelijk een vereiste. De merken Mercedes, BMW en Lexus hebben autotypes die standaard zijn uitgerust met runflat banden.

© 2024 Tyrex Eco Autoservice, alle rechten voorbehouden. Privacy verklaring en Disclaimer
Tyrex Eco Autoservice