Tyrex Eco Autoservice
 
Tyrex Eco Autoservice
076 - 205 99 90

Tyrex product zoeken

Vul hieronder uw kenteken zodat het juist product voor uw auto kan worden gevonden.

Waarom mijn kenteken?

Remmen

Last van een schurend of piepend geluid tijdens het remmen? Misschien zijn je remvoeringen of –blokken dan versleten. In dat geval moet je ook harder op je pedalen trappen dan normaal. Klinkt dit herkenbaar of twijfel je over de staat van jouw remmen? Mocht je twijfelen over de staat van jouw remmen? Kom dan langs bij Tyrex voor een onderzoek. Onze gekwalificeerde monteurs helpen je graag. 

Wat doen jullie bij een remmentest?

Omdat jouw veiligheid bij ons voorop staat, inspecteren we je auto tot in de kleinste details. Bij een remmentest rijden we je wagen over een speciale testbank om de remvertraging te berekenen. De wielen worden losgekoppeld en er wordt bekeken of de remschijven voldoen aan de vereiste dikte. Daarnaast controleren we ook je remblokken, remschoenen, remklauwen en remleiding op afwijkingen.

Natuurlijk heeft jouw persoonlijke rijstijl veel invloed op de slijtage van de remmen. Hoe vaker je ze gebruikt, hoe sneller de kwaliteit achteruit gaat. Omdat dit proces geleidelijk verloopt, merk je dit niet van de ene op andere dag.

Tip: vervang je remvloeistof regelmatig om slijtage tegen te gaan

Vooral het rijden van korte afstanden met een automaat is heel belastend voor je remmen. Datzelfde geldt voor het hard of onvoorzichtig indrukken van je pedalen. Je kunt daardoor problemen krijgen met je remtrommels, remschoenen, remblokken en remschijven. Ook je hydraulische delen kunnen slijten. Het is daarom belangrijk om iedere twee jaar de verzadigde remvloeistof te verversen. Ook doe je verstandig aan om regelmatig langs te komen voor een gratis controle van je remvloeistof. 

Om je wat meer handvaten te geven, hebben we hieronder een lijstje voor je gemaakt. Als deze punten je bekend voorkomen, is het waarschijnlijk tijd voor een controle bij Tyrex:

  • Je kunt het rempedaal ver intrappen
  • Je remmen voelen stoterig aan
  • Het rempedaal voelt sponsig aan
  • Je stuur trilt bij het remmen
Tyrex Eco Autoservice
© 2024 Tyrex Eco Autoservice, alle rechten voorbehouden. Privacy verklaring en Disclaimer
Tyrex Eco Autoservice