Tyrex Eco Autoservice
 
Tyrex Eco Autoservice
076 - 205 99 90

Zoek in ons banden assortiment

Breedte
Hoogte
Inch
Snelheidsindex
SeizoenZomerbanden

Bespaar je auto een hoop energie en stap over op zomerbanden. Ze zijn erg licht en je raast er een stuk sneller mee over het wegdek. Dus wordt het warmer dan 7°C en wil je besparen op brandstof? Kies dan vooral voor zomerbanden. Tyrex heeft voor elk type rijder, auto en budget een geschikte variant. 

Wat zijn de voordelen van een zomerband?

Bijkomend voordeel van de zomerband is dat je auto heel wat minder herrie maakt. Dat komt doordat je wielen minder zwaar zijn dan die van een winterband. Dit zit hem vooral in het type materiaal. De zomerband is in tegenstelling tot de winterband gemaakt van synthetisch rubber, een iets goedkopere grondstof. Hierdoor ben je niet alleen wat sneller, maar doet ook je portemonnee goede zaken!

Of je nu kiest voor zomerbanden of winterbanden, veiligheid staat natuurlijk voorop. Een winterband kan weliswaar degelijk en robuust ogen, maar boven de 7°C ben je toch echt iets beter af met een zomerband. Doordat je wieloppervlak kleiner is, heb je minder wrijving en dus minder slijtage. Daar komt nog eens bij dat het natuurrubber van een winterband slecht tegen warmte kan.

Let op je profieldiepte!

Wat je verder nog moet weten is dat de zomerband een verplichte profieldiepte van 1,6 millimeter heeft. Tyrex adviseert je om de banden te vervangen bij 2 millimeter of minder. Mocht je onlangs een nieuwe set banden hebben aangeschaft, dan zit je waarschijnlijk goed. Een nieuwe zomerband is gemiddeld 8 millimeter diep. Mocht je twijfelen, kom vooral langs.

Tyrex Eco Autoservice
© 2024 Tyrex Eco Autoservice, alle rechten voorbehouden. Privacy verklaring en Disclaimer
Tyrex Eco Autoservice